Martin Sjöberg
Konstnär och Bildpedagog
 
 
   
KURSER
STOCKHOLM
 
 
 
 

 

UTVECKLA DITT MÅLERI
14-15 oktober 2017
Skeppsholmen, Stockholm

Välkommen till en kurs som ger dig tillfälle att fördjupa ditt måleri och finslipa dina bilder till maximalt uttryck.

Har du pågående målningar, projekt eller bildidéer så är du välkommen att arbeta vidare med dem, men du kan också börja utan en enda idé, från noll. Kursen fokuserar på målarglädje och på ditt personliga bilduttryck.

Lördag och Söndag 14-15 oktober kl. 9.30-16.30 / 9.30-15.30
Vi startar dagen med frigörande måleri vars syfte är att riva hinder och vanliga låsningar. Du får testa att utveckla en bild ur ingenting och sedan finna din idé i processens flöde. Du arbetar sedan i egen takt och får personlig handledning. Under kursens gång går vi igenom 10 steg till en bättre bild. Det handlar om olika metoder att leta "fel" eller otydligheter i bilden. När oklarheter avslöjats kan man gå vidare med förbättringar och lyfta målningen till en ny nivå.

Målarmaterial
Tag med dig det material som du trivs bäst med samt teckningsblock och blyertspennor. Om du arbetar med oljefärg, tänk på att inga lösningsmedel är tillåtna i lokalen. Tag också med dig målningar som du vill utveckla och eventuellt inspirationsmaterial. (Det kan vara bilder ur konsthistorien, tidningsklipp, skisser, föremål, texter eller vad som helst som fångat ditt intresse) Men som jag skrev ovan du kan också komma tomhänt och låta dina bilder växa fram ur ingenting.

För vem är kursen? Kursen vänder sig till dig som målat en del tidigare, men även nybörjare som vill satsa lite mera är välkomna!

Plats: Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12 (precis bakom Moderna muséet)

Pris: 2000 kr inkl. moms.

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info@malarkurs.se Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)