Martin Sjöberg
Konstnär och Bildpedagog
 
 
   
KURSER
STOCKHOLM
 
 
 
 

Skeppsholmen, Stockholm
24-25 mars 2018Bildspråkets magi
med tonvikt på färg och dramatikFölj med på en målerisk resa i ett okänt land där färger och former tillåts att hitta på vad de vill, helt utan tanke på den vanliga vardagens begränsningar.

Färgens riktigt dramatiska möjligheter utnyttjas sällan i måleriet. Det är synd eftersom det råder brist på världar som flödar av färg , där vulkanisk hetta möter iskyla och blommor slår ut i nattens svärta. Glöm det sansade dagsljusets trygga formvärld och våga dig ut i något som liknar dröm och passion. Den här kursen handlar om hur färg och valör i samarbete kan rubba på formens vanliga vilja att bestämma och normalisera. Vi arbetar med färgackord, med ljusskapande färgserier, med färger som lyser inifrån sig själva likt kulörta lyktor. Motiv behöver du inte fundera över. Bilderna föds ur processen eller uppstår genom en spännande förvrängningsmetod som kan få vilket som helst vanligt föremål att bli en del av en saga.

Lördag och Söndag 24-25 mars kl. 9.30-16.30 / 9.30-15.30
Vi startar dagen med en gemensam övning i frigörande måleri vars syfte är att riva hinder och vanliga låsningar. Du arbetar sedan i egen takt och får personlig handledning. Under kursens gång går vi igenom ett antal spännade metoder som ger dig verktygen för att utveckla personliga bilder utifrån
spännande färgackord.

Målarmaterial
Du tar med ditt eget målarmaterial.

För vem är kursen? Kursen vänder sig till alla intresserade. Nybörjare är varmt välkoma, men metoderna vi arbetar med används även inom vidareutbildningar för vana målare.

Plats: Skeppsholmsgården, Slupskjulsvägen 12 (precis bakom Moderna muséet)

Pris: 2500 kr inkl. moms.

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info@malarkurs.se Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)