Martin Sjöberg
Konstnär och Bildpedagog
 
 
OM OSS
   
KURSER
 
 
 
 

 

Målarkurs med Martin Sjöberg
Martin Sjöberg

Som konstnär och bildlärare arbetar jag med kreativa frigörande processer. Ibland dyker härliga målningar upp ur en lek med materialet, ibland kräver de mödosamt arbete. Vissa kurser handlar om att fånga ett motiv så uttrycksfullt som möjligt, andra har teman som tex: abstraktion, expressionism och surrealism. Du får alltid tydlig handledning med tips på hur du kan ta fram det allra bästa ur dina bilder.

Som lärare tycker jag att det är fantastiskt att känna glädjen och gemenskapen i en grupp som upptäcker måleriet. Tveka inte om du är nybörjare eller har målat mycket och vill vidareutveckla ditt måleri, här möts alla nivåer. Grupperna är inte större än 12 personer och jag hinner med alla, dessutom lär vi av varandra!

Alla kurser innehåller unika bildövningar. Du får prova på arbetsmetoder som använts av kända konstnärer ur olika epoker. Du lär dig att se med andra ögon genom att t.ex måla som en kubist, en klassisk kinesisk kalligraf eller en modern friluftsmålare.

Ingående och lyhörda bildsamtal utgör ett viktigt inslag under varje arbetsdag. Vi går igenom bilder både enskilt och i hela gruppen gemensamt. Du erbjuds alltid en tydlig och konstruktiv kritik av ditt arbete.

Inga krav på förkunskaper. Är du nyfiken och vill upptäcka bildens och måleriets rikedom? Då är du välkommen till mina målarkurser! Du får pröva tydliga metoder och smaka på måleriska hemligheter som mycket sällan lärs ut på andra kurser. Alla teman som vi arbetar med rymmer möjligheter till både elementära studier och avancerade undersökningar.

Mitt mål som lärare är att möta dig på din kunskapsnivå, där du befinner dig med dina erfarenheter,för att kunna erbjuda dig just de tekniska tips, de metoder och de synsätt som du har mest användning för i ditt måleri.
Martin Sjöberg, konstnär, bildpedagog och skribent
Kontakt: info@malarkurs.se 0732-521132
Jag driver också Berga Kulturkapell i Sörmland, tillsammans med Catarina Vilhelmsson som har
sjalbutiken.se

Hemsidor:
www.personskugga.se
www.bergakulturkapell.se
www.sjalbutiken.se

Urval lärarjobb:
Studiefrämjandet i Stockholm
Wiks Folkhögskola
Konstfack, textilavdelningen
Ålands Konstförening
Toscana, Italien i samarbete med Tema Toscana, Stockholm

Urval utställningar:
Färg och Form, Stockholm
Galerie Aronwitsch, Stockholm
Dansens hus, Stockholm

Urval representerad:
Göteborgs Konstmuseum
Statens Konstråd
Akademiska Sjukhuset Uppsala

Urval skriftställeri:
"Vem ser bilden bakom min rygg" essä om en bild av konstnären Michael Raedecker i boken: "Om tillståndet i Konsten" utgiven av omkonst.com och bokförlaget Langenskiöd, 2008. Läs texten på denna länk: Raedecker
"På tröskeln mellan två världar" Essä om "Morandis kyrkobygge" , omkonst.com, 2002. Läs texten på denna länk: Morandi
Ett kapitel i en ny monografi om konstnären och illustratören Torsten Billman, utgivningsår 2011