14-19 augusti 2021 / Akvarell

Målarkurs vid Holmhällar på södra Gotland


Våga pröva akvarellmålning och upptäck en ny värld där färger, vatten och papper samspelar. Svårt, säger många. Ja, men ett äventyr och med ny pedagogik öppnas dörrarna fortare än vad du anar. Välkommen till en kurs som kombinerar lek och experiment med gedigen kunskap!

Upptäckarglädje och experiment står i fokus. Vi låter oss inte bromsas av respekt och försiktighet.Kursen inleds med frigörande teknikövningar helt utan motiv. Du får bland annat lära dig: Att välja rätt papper och penslar, att arbeta på fuktat papper och tona en yta, att arbeta med negativ form och ”våtform”, att måla i både direktteknik och skiktteknik.
Därefter väntar naturen och det underbara landskapet vid Holmhällar. Du kan måla, hav och strand, raukar eller hundraåriga tallar. Du kan pröva att måla abstrakt eller friare expressivt. Kursen fortsätter med en fördjupning i akvarellens varierande möjligheter. Ett av de viktigaste valen står mellan planering och fri improvisation. Vi testar båda arbetssätten. Kursen innehåller också den viktigaste färgläran och ett avsnitt om bildkomposition.

Varje dag startas med en morgonsamling då dagens tema presenteras.
Du kan själv välja hur mycket du vill jobba utomhus eller inne i vår rymliga kurslokal. Läraren ger dig individuellt stöd och samtal kring dina bilder. Gruppen samlas varje kväll för att sammanfatta dagens arbete eller för att se på bilder ur konsthistorien.
Kursen vänder sig både till nybörjaren och till dig som vill repetera grunderna och få en fördjupad kunskap om akvarellens möjligheter

Boende
Vi bor i enkelrum med på legendariska Pensionat Holmhällar, beläget vid en kuststräcka som präglas av milslånga sandstränder och ett av Gotlands allra vackraste raukområden.

Priser
Kurspris, 5 dagar: 4500 kr
Boende i enkelrum inkl. sänglinne, 5 dagar: 2500 kr
Frukost och mat finns att köpa separat på pensionatet.

Intresseanmälan
Skicka ett mail till: info(at)malarkurs.se.
Du får då ytterligare information om kursen

Info om Corona
Om restriktioner kvarstår kommer kursen att genomföras helt
Coronasäkert enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Men förhoppningsvis är vi fria från alla bekymmer med smittan i augusti!

Välkommen på kurs!
Martin Sjöberg

Målarlådor och penslar
Akvarellgrejor